A falióra egy igazán különleges módja annak, hogy otthonunk hangulatát meseszéppé varázsoljuk a segítségével. Régebben csak hagyományos formában juthattunk hozzá ezekhez az igazán lehengerlő dekorációs elemekhez. A szokványos kör alakú falióra volt az, amely hűen mutatta az időt és dekor lehetőséget adott az átlagos otthonok háztartásának. Azonban mára már számos lehetőségünk van arra, hogy igazán minőségi darabot tudhassunk birtokunkban. Lássuk, milyen lehetőségeink vannak a lakberendezés terén, ha faliórában gondolkozunk.

Amennyiben szeretnél egy kiváló minőségű faliórát te is az otthonodba, nézz körbe partner webshopunk kínálatában!

Falióra webáruház itt!

A falióra történelme

A kezdetek kezdetén még napóra segítségével mérték az emberek az idő múlását. Az időmérés ténye egyértelműen egybe köthető a csillagászattal és ez a kettős már hosszú évek óta foglalkoztatja az emberiséget. Ahogy telt múlt az idő, egyre inkább felmerült az igény egy fejlettebb technológiával rendelkező időmérő szerkezet iránt.

A mai értelemben vett első óra az 1500-as években jelent meg a lakásdekoráció horizontján.Peter Henlein nevéhez köthető a kezdetleges óra feltalálása. Az általa feltalált óra, elsősorban még zsebóra elődjének számított. Noha kétségtelen tény, hogy inkább az emberek tarisznyában hordták ezeket az időmérő szerkezeteket akkoriban, mintsem a zsebükben.

óra, óra története, falióra

1675-ben Huygens felfedezéséhez köthető a hajszálrugó, mely a hordozható órák ismert szabályozó elemeként terjedt el az egész világban.Innentől kezdve már nem sok hiányzott az első használható karóra feltalálásáig.1847-ben a mai napig népszerű Cartier cég nevéhez köthető a legelső karóra.

Falióra feltalálása és használata

A falióra a 17 század utáni időszakban kezdett elterjedni a világban. Akkoriban persze még teljesen más szerepet kapott az időmérő szerkezet. Különösen azért, mert a kezdetleges terméket, ahogy az a történelem során lenni szokott, csak a gazdagabb rétegek engedhették meg maguknak. Ebből következően inkább a modern kor televíziójához lehetett hasonlítani ezt a tárgyat. Mivel szinte presztízs kérdésnek számított, hogy van-e a háztartásban ilyen időmérő szerkezet.

Külön érdekességnek számít, hogy a mechanikus szerkezetű órák is ebből az időszakból erednek. Ezeknek az óráknak legfőbb különlegessége, hogy alapvetően a 19 századik használták. Tehát jócskán megérte a szerkezet a korát. Az órák külseje persze számtalan design váltáson ment keresztül, de szerkezetük bizony változatlan maradt.

Ahogy folyamatosan fejlődött a technika egy idő után eljutottunk a kvarcórához, mely a mai napig az egyik legnépszerűbb darab a piacon. A kvarc óra legnagyobb előnye egyébként az volt akkoriban, hogy kifejezetten megfizethető alternatívát kínált. Ebből következően már nem csak a gazdagok, de a szegényebb rétegek is megengedhették maguknak. Felhasználhatósága is rendkívül sokoldalúvá vált ezeknek a falióra alternatíváknak. Mivel szerencsére már nem kellett egy vagyont fizetni, ha szerettünk volna birtokolni egyet, így már a közigazgatásban is rendkívüli néspszerűségnek örvendtek ezek az órák

A falióra szép lassan felkerült a különböző közigazgatási intézmények, vonatállomások, kórházak falára, hogy hűségesen mutassa az idő múlását a várakozó embereknek.

A falióra fejlődése

Mindannyian tudjuk, hogy régebben még a megszokott kerek falióra alternatíván túl nem sok lehetősége volt az embereknek a design terén. Természetesen ezek különböző anyagokból készültek. Megjelent a fa és a műanyag falióra, azonban kétségtelen tény, hogy nagyjából ezek a termékek mind ugyanúgy néztek ki. Nehéz volt operálnunk mert volt egy modern verzió és volt egy fából készült, amely inkább illet a klasszikus enteriőr hangulatához.

Mára már szerencsére a technika fejlődésének köszönhetően több száz vagy ezer típusú falióra között tudunk válogatni, ha szeretnénk megtalálni a tökéletes darabot. Ráadásul korunkban egyre inkább népszerűvé válnak ezek a tárgyak, ezért a piac részéről is felmerült az igény rá, hogy minél több és különlegesebb típusban készítsék el ezeket a termékeket.

Milyen falióra a tökéletesen megfelelő számodra?

Kétségtelenül sokszor találkozhatunk azzal a jelenséggel a lakberendezés világában, hogy egy korábban még kifejezetten praktikussági szempontból tartott tárgy átalakul. Átalakulását követően pedig már nem csak a használat a lényeg, hanem a dekoráció is komoly szerepet kap. Ilyen tárgy a falióra is, hiszen mára már az összes ismert stílus számára kínál izgalmas dekorációs lehetőségeket

falióra,modern falióra, lakberendezés, design, belsőépítészet

A közismert stílusok szinte mindegyikére találhatunk megfelelő falióra alternatívát magunknak. Legyen szó skandináv, loft, modern, neobarokk, bohém stílusokról, szinte kivétel nélkül mindegyikhez találunk megfelelő időmutatót. Nem kell már kompromisszumokat kötnünk ezen a téren szerencsére.

Nem csak lakossági felhasználásra

Kétségtelen tény, hogy a falióra tipikusan egy olyan termék, amelyet már a kezdetek kezdetén sem kizárólag lakossági felhasználásra szántak. Gondoljunk csak azokra a közintézményekre, ahol jó szolgálatot tett, hiszen az idő mindenki számára fontos tényező volt.

Mára már ezek a felhasználási lehetőségek rendkívüli módon kibővültek. Amellett, hogy otthonunkba kaphatunk izgalmas termékeket, már szinte minden vállalkozás számára kínálnak faliórát. Fogászatok, fodrászatok, vendéglátóipari egységek és sok más cég gyakorlatilag csemegézhet az óriási falióra kínálatból. Tehát, akármilyen vállalkozást is vezetsz, szinte biztos lehetsz benne, hogy találsz annak megfelelő óra alternatívát, így nem kell attól tartanod, hogy kimaradsz a sorból. Segítségével egy igazán egyedi dekoráció kerülhet kialakításra.

Gondolj csak bele, mekkora előnyhöz juthatsz a konkurenciáddal szemben, ha egy igazán különleges faliórával várod vendégeidet a várótermedben. Ez egy újabb tárgy, mely segít abban, hogy megjegyezzenek téged és idővel újra és újra visszatérjenek hozzád. Ezzel is profitot generálva a céged számára.

Stílusok gyűrűjében

Bizony, ahogy korábban írtuk a falióra számtalan stílusban megrendelhető manapság. Egészen a skandináv stílustól kezdődően találkozhatsz klasszikus stílusú faliórákkal, mely szó szerint bearanyozzák az otthonod hangulatvilágát.Az már csak hab a tortán, hogy minden típus többféle színben is megrendelhető, így nem kell attól tartanod, hogy bár stílusban passzolna, de a színe nem lesz megfelelő az enteriőrben elhelyezve.

Sokszor előfordul a lakberendezés világában, hogy keverik a különböző stílusokat, de ezt jelen esetben nem ajánljuk egyáltalán. Mindig igyekezzünk az épp aktuális stílushoz passzoló falióra darabot beszerezni. P

Példának okáért a skandináv stílushoz remekül passzolnak a fából készült faliórák.Amennyiben modern otthonodat szeretnéd elvarázsolni, használd a műanyagból vagy fémből készült falióra alternatívákat. A loft stílus kedvelőinek is tudunk kínálni izgalmas alternatívákat, melyekkel új szintre emelhetik a lakberendezés világát. Az iparos, fémes stílushoz remekül passzolnak a fémből vagy vasból készült falióra darabok.

Felhasználási módok

A faliórának megvan az az előnye, hogy gyakorlatilag bárhol felhasználható az otthonunk horizontján. Használd bátran a nappalid fókuszpontjába helyezve, például a kanapé mögötti részen és máris teljesen új megvilágításba helyezi az otthonod hangulatát.

A hálószoba általában egy olyan helyiség, ahol nem mindig áll megfelelő mennyiségű tér a rendelkezésünkre, ezért sajnos csak korlátozott mennyiségben használhatunk dekorációt. Az ilyen esetekre is kiváló alternatíva a falióra, hiszen nem kell plusz hellyel operálnunk. Egyszerűen csak felhelyezzük a hálószoba falára és készen is vagyunk. Egyszerre dekorál és mutatja nekünk az időt. Tökéletes megoldás.

A gyerekszoba sem maradhat ki a sorból! Kiváló minőségű és izgalmas falióra darabokkal találkozhatunk a piacon, melyek gyermekeink kedvenc film vagy sorozat vagy éppen mesefilm hőseit ábrázolják. Nem ritka természetesen az állatos falióra sem. Tehát elmondhatjuk, hogy bőven van lehetőségünk rá, hogy lenyűgöző faldekoráció kerüljön használatban ebben a helyiségben is a termék segítségével.

falióra,faldekoráció,decorstar, lakberendezés,design,belsőépítészet

Az előszoba részeként kifejezetten ajánlott egy minőségi falióra használata. Gondoljunk csak bele mennyivel kényelmesebb “ránézni” az órára, hogy megtudjuk mennyi az idő, mintsem a telefonunk keresgélni a zsebünkben. Tehát erre is nagyon jó lehetőséget kínál a falióra.

A konyha sem maradhat el egy jól mutató időmérő társasága nélkül. Gondolj csak bele, hogy milyen gyakran is kerül használatba a falióra ebben az esetben. Főzés közben szinte számtalan alkalommal használjuk az idő mérésére, ráadásul remekül dekorál is.

A terasz sem maradhat ki a helyiségek sorából, természetesen. Itt is számtalan lehetőségünk van egy jó falióra elhelyezésére. Azért, hogy a pihenésünk még jobban teljen és könnyedén ellenőrizhessük az időt, érdemes egy falióra beszerzése ide is.

Típusok hálójában

Ahogy már korábban leírtuk, számtalan falióra típust megkülönböztethetünk egymástól. Ahhoz, hogy könnyedén ki tudjátok választani az otthonotokhoz leginkább passzoló darabot, készítettünk nektek egy kis összeállítást a különböző stílusú faliórákból. Így könnyedén el tudjátok dönteni, milyen irányba induljatok el a kiválasztáskor. Lássuk is a listánkat.

Skandináv falióra

A skandináv stílusra jellemzőek a letisztult, hideg színű otthon dekorációk, amelyek nem véletlenül örvendenek óriási népszerűségnek. Az északi népek az időjárás viszontagságaiból adódóan rákényszerülnek, hogy életük nagy részét az otthonukban töltsék. Ezáltal természetesen minél stílusosabb és igényesebb otthon dekoráció alakult ki ebben a térségben.

A faliórák is ezt a letisztult, könnyed vonalat követik megjelenésükben. A leginkább jellemző anyagok a fa és az akril. Bár ugyancsak itt is megjelennek a fémből készült darabok is.

falióra, skandináv falióra, faldekoráció, falióra, óra

Modern stílus

A modern stílus nagyon hasonlít a letisztult skandináv világára, azzal a különbséggel, hogy itt már nagyobb teret kapnak a melegebb színárnyalatok is. Mindemellett pedig ezen a téren már gyakran megjelennek a digitális falióra darabok is, melyek nem csak megjelenésükben, de funkcióikban is tündökölnek.

Némelyik modern falióra távirányítóval is működtethető és különböző ízléses LED világítást tudunk változtatni rajta. Gyakorlatilag ezen a téren a határ a csillagos ég!

falióra,óra,faldekoráció,otthon dekor,lakberendezés,falióra

A Loft falióra

A loft stílus egy igazán izgalmas irányzat a lakberendezés világában. Annak idején a második világháborút követően nagyon sok gyárépület elhagyatottá vált. Ezekből a gyárépületekből némi átalakítást követően alakult ki a Loft lakberendezés. A gyárakat kisebb részekre osztották fel és az itt lévő élleteret lakásként adták tovább. Ezáltal sokkal olcsóbban hozzá lehetett jutni az ilyen típusú lakásokhoz.

Ebből az irányzatból született meg az iparias loft lakberendezés, mely elsősorban hideg színekkel, fémekkel és látható csövekkel operál. Ehhez mérten pedig igazodnak a loft falióra alternatívák is.

falióra.loft falióra, faldekoráció, fém falióra, lakberendezés, design, belsőépítészet

A klasszikus stílus

A klasszikus stílusú otthonokról elsősorban a nagy belmagasságú belvárosi lakások jutnak eszünkbe. Nem is tévedünk vele, hiszen alapvetően ez a lakberendezés irányzat legfőbb célja, hogy ívelt és elegáns bútorokkal töltse meg a nagyobb tereket. Azonban nagyon fontos odafigyelni, hogy ezekben az esetekben fokozottan fontos, hogy rendkívül fényes legyen az enteriőr. Ezért tartoznak hozzá a klasszikus stílushoz a nagy ablakok is, amelyek megvilágítják a helyiséget.

Ahol viszont nincs ablak, ott bátran használhatunk egy lehengerlően gyönyörű falióra darabot is. Mind a klasszikus stílusú nappalik, hálószobák és ebédlők számára rendkívül jó alternatíva.

lakberendezés,falióra,klasszikus falióra, faldekoráció

Otthon dekoráció

A modern otthonok dekorációjaként sem maradhat ki a falióra. Mivel rendkívül sokoldalú stílusokban találkozhatunk ezzel a termékkel, így egyáltalán nem meglepő, hogy kiváló minőségű faliórákkal tudod lehengerlően gyönyörű varázsolni az otthonod hangulatvilágát.

Míg régebben elsődlegesen az idő mutatás volt a cél, ma már könnyedén használhatjuk a lakberendezés horizontján is, ezeket a nem mindennapi óra csodákat. Annyira sokszínű palettán tudunk válogatni, hogy garantáltan meg fogjuk találni a tökéletes darabot, amely kiválóan passzol az enteriőr hangulatába

Szerkezet

A falióra, ahogy korábban már írtunk róla egyrészt mechanikus szerkezetű, másrészt pedig kvarc szerkezetes verziókban érhető el. Mindenképpen törekedjünk arra, hogy inkább a kvarc szerkezetű faliórát válasszuk ki otthonra. Miért? Mert lényegesen hosszabb élettartammal rendelkezik mechanikus társainál. Mindemellett pedig klasszisokkal pontosabb és megbízhatóbb szerkezet. Az sem elhanyagolható tényező, hogy a kvarc óra általában sokkal halkabb működést nyújt. Egyáltalán nem zavaró, így nem kell attól tartanunk, hogy zavarna minket az alvásban vagy a pihenésben

Összegzés

Összességében elmondhatjuk, hogy a falióra óriási lehetőségeket hordoz magában a belsőépítészet terén. Mindamellett, hogy valljuk be szükséges használati tárgy otthonra, remek dekoráció is. Többféle stílusban is hozzájuthatunk, így garantáltan fogunk találni megfelelő darabot az otthonunkba. Legyen szó skandináv, modern, loft vagy éppen klasszikus stílusú otthonról biztosan találunk megfelelő falióra alternatívát.

Lakossági felhasználás mellett a céges opciók sem elhanyagolhatóak, hiszen számos fodrászatban, fogászatban, irodában és ezernyi helyen felhasználhatóak ezek a nem mindennapi termékek. Élj hát a lehetőséggel és légy te is az otthon dekoráció sztárja egy kiváló minőségű falióra segítségével.

Köszönjük, hogy elolvastad:) Ha bármi kérdésed merülne fel, keresd mindig segítőkész ügyfélszolgálatunkat, akik készséggel állnak rendelkezésedre!

Amennyiben szeretnél te is egy meseszép falióra boldog birtokosa lenni, nézz körbe partner webshopunk kínálatában!

Falióra webáruház itt!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .