A 3D falpanelek titka – Lakás, otthon és irodadekoráció átgondolva.

A 3D falpanelek modern és környezetbarát megoldást kínálnak az otthoni dekoráció terén. Különlegessük abban rejlik, hogy nagyon könnyen, akár házilag is felszerelhető termékek, amelyek a dekoráción túl számos lehetőséget hordoznak magukban. Nagyon jó hő és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, latex festékkel könnyen festhetők. Olyan minőségi és időtálló technológiával és anyagfelhasználással készülnek ezek a falpanelek, amelyek garantálják a tartósságot.  Ezek a dekorációs falburkoló termékek eltérnek a megszokott formáktól és szinte bárhol alkalmazhatóak. Irodákban, házakban és közintézményekben is nagyon jó dekorációs alternatívát jelentenek. De lássuk, milyen fajtái vannak ezeknek a paneleknek és hol érdemes használnunk őket.

Bio falpanel

Ahogy a nevében is benne van, a bio falpanel rendkívül könyezetbarát anyagokat tartalmaz. 100% BIO, azaz természetes növényi rost alapanyagú. Amennyiben allergiás van a családban, kifejezetten ajánlott, hiszen nem tartalmaz káros anyagokat. Ellenálló képessége is figyelemreméltóan nagy, mivel préseléssel készül. Külön pozitívum, hogy a könnyű fajsújának köszönhetően nem terheli a falfelületet. Alapszíne natúr, így bármilyen színre festhető később. A felszerelése nem igényel szakemberi segítséget, tehát otthon, magunknak is könnyedén installálhatjuk.   jenny 3d falpanel gipsz jakab

Bőr 3D falpanel

3D bőr falpanel kiváló minőségű műbőrből és nagy sűrűségű memória habból készül, aminek köszönhetően nincs vastag, kemény hordozóanyag, ezáltal hajlítható és nem tartalmaz ragasztóanyagot. Ezek a panelek végtelen lehetőségeket rejtenek magukban. A 3D bőr panel egy modernizált építőanyag, amely teljesen megváltoztatja a képet a hagyományos panelekkel szemben. Nincs kemény hátulja, ezáltal hajlítható és tökéletesen követi a nem sík fal vonalait. Alkalmazható oszlopokon vagy íves falfelületen is. Ezen túlmenően, a 3D bőr falpanelek széles körben használhatók a modern és kortárs falkiképzéshez, mint a nappali, hálószoba, konyha, fürdőszoba, TV háttér, mennyezet, lobby, recepció, iroda, ajtóborítás, ágy fejvég, étterem, kávézó, éjszakai klubok vagy szórakozóhelyeken, wellnessben.További előnyei, hogy tűz és vízálló, könnyen vágható és könnyű telepíteni is.   Goliat 3D falpanel - 5.250 Ft/m²

Farost Falpanelek

farostlemez 3D falpanel nagyon masszív termék, mivel alap vastagsága 3mm. 50x50cm méretben kapható, gyorsan telepíthető, környezetbarát, hő és hangszigetelő. Kopásállósága, sérülésállósága kiváló, ezért bátran használható várótermekben, nagyobb forgalmú helyiségekben is. Szerelése egyszerű, házilag megoldható, a paneleket ragasztóval rögzítjük a falhoz. Az illesztések tökéletesen eldolgozhatók, bátran csiszolható, bármilyen színre festhető. Jade 3D falpanel

MDF Falpanel

Az egyik legnépszerűbb falpanel fajta az MDF. Az MDF 3D panelekegy egyszerű és hatékony megoldást jelentenek a modern belső terek kialakításához, melyek használhatók oldalfalakon vagy mennyezeten. 1 oldalt laminált, 16mm vastag lapokból, fehérre alapozva készül. Szabványos/alap mérete 500mm x 1000mm, de lehet egyedi méretben gyártani, maximum 2750mm x 1250mm méretig. Telepítés után festhető akril, latex vagy vinyl festékkel a kívánt színre.Az MDF panel előnye a hő és hangszigetelés, rugalmasság, nagy szilárdság és ellenálló képesség, könnyű és gyors telepíthetőség. mdf 3d falpanel

Polisztirol Falpanelek

Mintha csak a luxuskanapéd költözne fel a falra. Ugyan miért ne öltöztethetnéd fel a falad a Cushion polisztirol 3D falpanelbe. A Polisztirol panel nem csak modern, de egyúttal könnyen kezelhető is. Hő és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Akárcsak a többi 3d falpanel esetében a polisztirol paneleket is használhatod stílusos térválasztóként. Súlya nagyon könnyű és természetesen környezetbarát megoldást nyújt a dekoráció terén.

Poliuretán falpanelek

Újdonságnak számít a piacon a modern és merev poliuretán falpanel.  Nagyon könnyű és minőségi alapanyagakból készült, ezért a tartóssága garantált. Vízállósága miatt bátran használhatóak fürdőszobában is. A telepítése ebben az esetben sem igényel szakembert és a festést is könnyedén meg tudjuk oldani latex vagy akril festékkel. A panelek vastagsága átlagosan 19mm, súlyuk mindössze 0,25Kg/db.

Parafa falpanelek

A Parafa 3D falpanelekről

Miért parafa? A parafa az egyik legismertebb természetes nyersanyag, amely nagyon könnyű és rugalmas. Antisztatikus, így nem vonzza a port. A parafa jó hő-, hang- és rezgésszigetelő is. Ezenkívül megújuló anyag, amely újrahasznosítható és biológiailag lebomló. A parafa kiváló hő-hangszigetelő és rezgéscsillapító tulajdonságokkal bír. Akinek már van parafa padlója, vagy falburkolata, az tudja, hogy egy igen meleg burkolattal rendelkezik. A parafa olyan jól szigetel, hogy nem viszi el a láb, vagy a kéz melegét. Ez a tulajdonsága egy különleges sejtszerkezetnek köszönhető, mivel a parafa tele van levegővel. Pl. egy parafa dugóban közel 70 millió kis sejt sűrűsödik össze. Kisgyerekek mellé kiemelten ajánljuk a parafa padlókat és falburkolatokat, mert nem számít, ha mezítláb mászkál és akár le is ülhet a felületre. A szobafalak hidegét is elveszi a parafa. (lásd. pl. szigeteletlen házak, panel lakások északi falai….) Használatával tehát nem a hideg sugárzik a falról, hanem a parafa melege. Az agglomerált (ipari) parafát pl. remekül lehet festeni és tapétázni, valamint számtalan dekoratív és színes felülettel is kapható.

Deluxe falpanelek

A Deluxe a legújabb falpanel-design sorozat. A klasszikus falpanellel ellentétben a NORM sorozat teljesen új falterveket kínál, viszonylag kis méretének és moduláris felépítésének köszönhetően. A sorozat hatszögletű részeit különböző szögű felületek jellemzik, így különböző árnyék játékokat hoznak létre. Ez különféle megjelenést eredményez az egyes modulok csatolásától függően. Az alkatrészek megfordítása számos fény / árnyékhatást eredményez, amelyekkel kifinomult képeket és grafikákat készíthet. A sorozat moduljai fényes vagy matt kivitelben és sok különböző színben és felületen kaphatók. Rugalmas és könnyen változtatható a falakon. A sorozattal olyan 3D paneleket kínálunk, amelyekkel számos tervezési koncepció megvalósítható. Így még a kihívásokkal teli 3D-s faltervek is megvalósíthatók nagy hatással a funkcionális mintázatokkal, szerkezetekkel és színekkel rendelkező szobákban. A könnyen telepíthető moduláris rendszerben a legkülönbözőbb felhasználási formában, igazán egyedi fali minták hozhatók létre – így például vállalati emblémákat lehet tervezni az irodákba, üzlethelyiségekbe vagy tárgyalókba a lenyűgöző 3D hatásokkal. Az egyszerű összeszerelési koncepció lehetővé teszi az alakzatok és formatervezés későbbi megváltoztatását is. Még az áthelyezésekor is, a NORM eltávolítható vagy szétszerelhető maradék nélkül az alépítménnyel és az új helyre újratelepíthető – a helyi viszonyokhoz igazítva. Ezáltal a NORM ideális megoldást kínál az innovatív szoba- és faltervezéshez. Egyszerű telepítés ragasztás, vakolás vagy töltés nélkül! A szerelés csak három lépésben valósul meg: 1 – Az alépítmény előkészítése 2 – az alépítmény rögzítése 3 – a 3D-s fali modulok csatlakoztatása A fal előkészítése. A hatszögletű modulalapok rögzítése a falra ragasztással vagy csavarozással. Végül, a látható NORM modulok a vázszerkezeten a kívánt helyre kerülnek, mint egy kirakós játékban. A Deluxe falpanel véget vet az unalmas falaknak!

PVC falpanelek

Vékony PVC lapok dekorációs célra. A panelek ragasztással rögzíthetők az adott falra,ráadásul festést és további felületkezelést nem igényelnek.A PVC panelek egyszerű, gyors megoldást jelentenek a falak burkolására. Anyagát tekintve, egy vékony, domború, nyomtatott PVC, mely jól imitálja a különböző struktúrákat:csempe, tégla, fa, mozaik. Vízálló tulajdonságokkal rendelkezik ez az új dekorációs termék. Könnyű fajsúlyának köszönhetően nem fogja terhelni a felületet.

old brick pvc falpanelÖsszegzés

Tapasztalataink szerint a 3D falpanelek azért hódítják meg a dekoráció horizontját ennyire gyorsan, mert nem csak környezetbarát megoldást jelentekenek, de gyakorlatilag megreformálják az otthon dekorációt. Egy igen látványos falfelületet hozhatunk létre a segítségükkel, amire mindenki felfigyel. Egyaránt képes feldobni a kicsi és a nagyobb területű helyiségeket is. Azoknál a helyiségeknél, ahol nem áll rendelkezésre túl nagy hely, kiváló alternatíva lehet, de ugyanakkor a felhasználhatóságban rejlő lehetőségek szinte határtalanok. Használhatjuk szinte bármely helyiségben, ráadásul a 3d falpanelek térelválasztónak és anyag imitációnak is kiváló alternatívák. Magdi Bútor Stúdió a​ hely, a​hol veled tervezünk, otthont alkotunk neked​!​ Teljes körű szolgáltatás, kivételes igények megvalósítása​! Solymosi-Kabdebó Magdolna​, a​ beépíthető bútor​ok ​szakértő​je​. Várunk téged Óbuda leginnovatívabb bútorstúdiójában ahol veledtervezünk!  

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .