A lakberendezés világában mindig igyekszünk megtalálni és megismerni az újdonságokat, hiszen ezeknek köszönhetően maradhat innovatív és modern a belsőépítészet világa. Napjainkban egyre komolyabb szerepet kap a környezetvédelem is.

Ennek tudatában igyekszünk már az anyagok kiválasztásánál ügyelni rá, hogy óvjuk a bolygót. Számos olyan alternatívával találkozhatunk a piacon, amelyek megfelelnek ezeknek a követelményeknek. Ilyen a 3d falpanel is, amely alapvetően az otthonunk faldekoráció anyagaként tört be a piacra és vált egyre népszerűbbé.

De mi is a 3D falpanel? Miért olyan innovatív és mire tudod használni? Cikkünkben felsoroljuk ezeknek a lenyűgöző formáknak a különböző fajtáit, hogy te is megismerhesd. Ássuk is bele magunkat a gyönyörű 3d falpanelek világába.

alt: falpanel, 3d falpanel, faldekoráció, lakberendezés, belsőépítészet

Hol tudod használni?

A lakberendezés terén korlátlan lehetőségeket kapunk. Találkozhatunk különböző függő dekorációval, dísztárgyakkal és sok más egyéb irányzattal a lakberendezés terén. Viszont mi történik abban az esetben, ha szűkösen vagyunk az otthonunkban?

Ha csak nem szívügyünk a bohém stílus, sajnos nem sok lehetőségünk akad a piacon. Ha már nincs hely a szobában annak mérete miatt, akkor marad a fal, nem igaz?

Pontosan az ilyen esetekben siet segítségünkre a falpanel, amely szinte otthonunk bármely helyiségében kiváló alternatíva. Segítségével könnyedén dekorálhatjuk a fürdőt, hálószobát és a nappalit is. A mintákat tekintve a lehetőségek tárháza szinte korlátlan.

Ráadásul a felrakás nem igényel szakemberi segítséget, hiszen otthon könnyedén mi is feltehetjük ezeket a paneleket a falunkra. Gondoljunk csak bele, hogy a fürdőszoba dekoráció esetében nem tudunk olyan rugalmasak lenni.

Miért? Nem áll elegendő hely a rendelkezésünkre, ha szeretnénk ide is egy kis egyedi dekort csempészni. Ilyenkor könnyedén elhelyezhetjük a kád feletti részen vagy akár a mosdók felett a falpanelt és máris meseszéppé varázsolhatjuk a helyiség hangulatát.

Falpanel típusok a teljesség igénye nélkül

Bio falpanel

Ahogy a nevében is benne van, a BIO falpanel nem csak környezetbarát megoldás, de anti-allergén tulajdonságokkal rendelkezik. Tehát, amennyiben allergiás van a családban kiváló alternatíva. 100% bio, vagyis növényi rost alapú, rugalmas anyag.

Természetesen ettől függetlenül rendkívül strapabíró is, tehát nem kell attól tartanunk, hogy az idő kifog rajta. Lenyűgöző ellenálló képességgel rendelkezik, mivel préseléssel készül. Ennek ellenére nem fogja terhelni a falfelületet, mert alacsony fajsúllyal rendelkezik. Alapvetően natúr színben érkezhet az otthonunkba, mely lehetőséget nyújt, hogy akril festékkel, bármikor olyan színűre varázsoljuk, amilyenre csak szeretnénk. A lakberendezés új alternatíváját ismerhetjük meg.

bio falpanel, faldekoráció, belsőépítészet, lakberendezés, falpanel, 3d falpanel

A felszerelése nem igényel szakemberi segítséget, tehát otthon, magunknak is könnyedén installálhatjuk. A bio 3D falpanel szerethető tulajdonságai:

 • 100% bio – természetes növényi rost alapanyagú
 • ha allergiás van a családban, csak ezt ajánljuk, hiszen a növényi rostok mentesek mindenféle egészségre káros anyagtól, így teljesen biztonságos
 • védheted vele a környezeted – környezetre káros anyagot nem tartalmaz
 • ellenálló képessége igen nagy, hiszen préseléssel készül
 • könnyű fajsúlyának köszönhetően nem terheli a falfelületet
 • szerelése egyszerű, házilag megoldható, a paneleket ragasztóval rögzítjük a falhoz

Bőr 3D falpanel

Íme egy igazi gyöngyszem a falpanelek széles kínálatában. Páratlan minőségű műbőrből és nagy sűrűségű memória habból készül. A különleges anyagok lehetővé teszik, hogy ne legyen vastag és kemény hordozóanyag, ezáltal ruganyos marad.

Tökéletesen illeszkedik a falunkhoz és a felhelyezése is rendkívül egyszerű. Egy modernizált építőanyag, amely teljesen megváltoztatja a dekoráció világáról alkotott képünket. Nincs kemény hátulja, ezáltal könnyedén tudja követni a falunk vonalait, hogy tökéletesen illeszkedjen hozzá.

Ezen túlmenően, a 3D bőr falpanelek széles körben használhatók a modern és kortárs falkiképzéshez, mint a nappali, hálószoba, konyha, fürdőszoba, TV háttér, mennyezet, lobby, recepció, iroda, ajtóborítás, ágy fejvég, étterem, kávézó, éjszakai klubok vagy szórakozóhelyeken, wellnessben.

alt: bőr falpanel, faldekoráció, belsőépítészet, lakberendezés, falpanel, 3d falpanel

Fontosabb jellemzők:

 • Környezetbarát
 • Hangszigetelő
 • Tűz és vízálló
 • Puha és formatartó
 • Könnyen hajlítható
 • Könnyen vágható
 • Könnyű telepíteni
 • Többször felhasználható

Farost Falpanelek

A farost falpanel egy rendkívül masszív és strapabíró termékcsaládból származik. 3mm-es vastagságú 50×50-es méretben kapható. Természetesen a többi panelhez hasonló könnyen telepíthető, környezetbarát, hang és hőszigetelő. Kopásállósága, sérülésállósága kiváló, ezért bátran használható várótermekben, nagyobb forgalmú helyiségekben is.

Szerelése egyszerű, házilag megoldható, a paneleket ragasztóval rögzítjük a falhoz. Az illesztések tökéletesen eldolgozhatók, bátran csiszolható, bármilyen színre festhető.

 farost falpanel, faldekoráció, belsőépítészet, lakberendezés, falpanel, 3d falpanel

MDF Falpanel

El is érkeztünk az egyik legnépszerűbb falpanel fajtához. Egyszerű és rendkívül hatékony megoldást jelent a belső terek dekorálásához. Oldalfalon és mennyezeten egyaránt elterjedt a használata ennek a minőségi faldekoráció csodának.

.A panel oldalt laminált, 16mm vastag lapokból, fehérre alapozva készül. Szabványos/alap mérete 500mm x 1000mm, de lehet egyedi méretben gyártani, maximum 2750mm x 1250mm méretig. Telepítést követően akril festékkel kedvenc színünkre festhetjük.

mdf falpanel, faldekoráció, belsőépítészet, lakberendezés, falpanel, 3d falpanel

Előnyei:

 • Környezetbarát
 • Hangszigetelő
 • Tűz és vízálló
 • Puha és formatartó
 • Könnyen hajlítható
 • Könnyen vágható
 • Könnyű telepíteni
 • Többször felhasználható

Polisztirol falpanel

A polisztirol falpanelek esetében könnyen az az érzésünk támadhat, mintha a luxus kanapé költözött volna fel a falunkra. Nem csak modern, de könnyen is telepíthető megoldást jelent a lakberendezés terén. Természetesen ez a panel fajta is hő és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.

Felhasználhatósága gyakorlatilag korlátlan, használhatjuk még térelválasztóként is az otthonunkban. Súlya nagyon könnyű és természetesen környezetbarát megoldást nyújt a dekoráció terén.

polisztirol falpanel, faldekoráció, belsőépítészet, lakberendezés, falpanel, 3d falpanel

Előnyei:

 • igen látványos dekorációs falfelület, melyre mindenki felfigyel
 • díszítő funkcióján túl térelválasztóként is hasznosíthatod
 • feldobja a kis-,és nagyobb belterű helyiségeidet is
 • a hagyományos falfelújítási technikákkal szemben nagyon izgalmas megoldás
 • felújíthatod vele a régi falad, és falvédő helyett is használhatod

Parafa Falpanel

Miért épp a parafa?

A parafa falpanel az egyik legnépszerűbb természetes nyersanyag, amely renkívül könnyű és rugalmas. Antisztatikus, ezáltal nem vonzza a port. A parafa jó hő-, hang- és rezgésszigetelő is.

Ezenkívül megújuló anyag, amely újrahasznosítható és biológiailag lebomló. Akinek már van parafa padlója, vagy falburkolata, az tudja, hogy egy igen meleg burkolattal rendelkezik. A parafa olyan jól szigetel, hogy nem viszi el a láb, vagy a kéz melegét.

Ez a tulajdonsága egy különleges sejtszerkezetnek köszönhető, mivel a parafa tele van levegővel. Pl. egy parafa dugóban közel 70 millió kis sejt sűrűsödik össze. Kisgyerekek mellé kiemelten ajánljuk a parafa padlókat és falburkolatokat, mert nem számít, ha mezítláb mászkál és akár le is ülhet a felületre.

A szobafalak hidegét is elveszi a parafa. (lásd. pl. szigeteletlen házak, panel lakások északi falai….) Használatával tehát nem a hideg sugárzik a falról, hanem a parafa melege. Az agglomerált (ipari) parafát pl. remekül lehet festeni és tapétázni, valamint számtalan dekoratív és színes felülettel is kapható.

parafa falpanel, faldekoráció, belsőépítészet, lakberendezés, falpanel, 3d falpanel

Magyar Gipsz falpanel

Cikkünk végéhez közeledve egy igazi különlegességet szeretnénk bemutatni nektek. Ez pedig nem más, mint a kiváló minőségű gipsz falpanel. Különlegessége, hogy akár egy életen át megőrzi minőségét, ha egyszer felszereltük a falunkra. Mindemellett remek hang és hőszigetelő képességekkel rendelkezik.

A gipsz falpanel Szinte bármilyen helyiséget meseszéppé varázsol. A gipsz falpanel, bár egy masszív és erős faldekoráció, mégis előszeretettel használják a figyelemreméltó időtállósága miatt. További előnye, hogy gyakorlatilag bármilyen mintában rendelhető, csak a képzeletünk szab határokat. Természetesen bármilyen festékkel festhető, tökéletesen az ízlésünknek megfelelően tudjuk feltenni a falunkra.

gipsz falpanel, faldekoráció, belsőépítészet, lakberendezés, falpanel, 3d falpanel

Lássuk a gipsz falpanel előnyeit

 • Minőségi magyar termék magyar gyártótól
 • Gyors kiszállítás néhány napon belül
 • Szinte korlátlan ideig megőrzi minőségét
 • Bármilyen színre festhető
 • Hő és hangszigetelő
 • Bármilyen mintával rendelhető!
 • Látványos dekorációs felület, amely magára vonzza a tekinteteket
 • A hagyományos falfelújítási technológiák mellett igen izgalmas dekorációs lehetőség!
 • Nem csak díszítésre, de térelválasztásra is kiváló alternatíva!

Összegzés

Összességében elmondhatjuk, hogy a falpanel egy teljesen új irányt taposott ki magának a lakásdekoráció és a lakberendezés terén az elmúlt évek során. Rendkívül népszerű, nem csak azért mert innovatív otthon dekorációt kínál, hanem azért is, mert korlátlan variációt hozhatunk ki belőle. Ha tanácsra vagy segítségre lenne szükséged, keress minket bátran és örömmel segítünk neked.


Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .